Reizen

Reisinformatie

 

Sinds 2009 organiseert  Met Rusland eigen  reizen naar Rusland.

Die worden niet alleen bedoeld voor de mensen, die de cursussen van Larisa Shcherbenok hebben gevolgd, maar ook voor iedereen die door Rusland nieuwsgierig gemaakt is.                           

 Algemene concepten  van de reizen ‘Met Rusland’ zijn de volgende:

 • We vliegen per westerse luchtvaartmaatschappij.
 • Luxe is geen 'must', goed eten (liefst lokaal) en comfortabel slapen wel ( en als het even kan warm water).
 • Liefst geen grote groep, een maximum van 25 personen.
 • Alle entrees uit het reisprogramma zijn inbegrepen in de reissom.
 • De taal van plaatselijke gidsen kan Nederlands en/of Duits zijn.
 • We zullen proberen om zoveel mogelijk dichtbij de Russen te zijn en de echte Russisch elementen te beleven. Dus vervoer per metro of bus willen we ook meemaken.
 • Nederlandstalige reisbegeleiding door Larisa Shcherbenok.
 • Avondprogramma wordt veelal individueel samengesteld.

Reis ‘Het andere Rusland’(15 dagen)

 

Het programma bestaat uit 3 delen:

 • Culturele schatten van St.Petersburg: het wereldberoemde museum De Hermitage, het Catharina paleis, waar we verzinken in  de onvergetelijke pracht en praal van  het Russische tsarenhof, het Aleksandrovskij paleis, dat historisch verbonden is met de tsarenfamilie van Nicolaas II, de laatste tsaar van het Russische Rijk, het landgoed van de belangrijkste Russische niet avant-gardistische schilder Ilja Repin; de wijk waar in de 19de eeuw de schrijver  F. Dostojevskij en de personages van zijn  roman  Misdaad en straf  woonden en nog meer.
 • Noordelijk Rusland vanaf  het water. De cruise op die prachtige Ladoga – en  Onega meren  met  excursies nabij de aanlegplaatsen en de oude kloosters. 
 • De busreis door oude Russische steden en landelijk Rusland.Dit alles in de mysterieuze sfeer van de ‘Witte nachten’ van het Noorden.
 
Dit alles in de mysterieuze sfeer van de ‘Witte nachten’ van het Noorden. In St.Petersburg  brengt  u  ook  bezoek aan een 'gewoon' Russisch huis en zult ontvangen worden door de bewoners. Het  bijwonen van diensten in de Russisch - orthodoxe kerk  en het uitgebreide avondprogramma zijn  zeer gewaardeerde programmaonderdelen

 

      

 

Reis  ‘Het schiereiland van de schatten” (15 dagen)

                                                                                        

Deze keer gaan wij voor twee weken naar de Oekraïne - een land van cultuur, zon, goede grond, wijn, prachtige zangcultuur en een gemoedelijke bevolking.

                                                                     

 •  Wij beginnen onze reis in de hoofdstad van de Oekraïne - Kiev, die gelegen is aan de machtige Dnepr. In de 9de eeuw begon hier de geschiedenis van de Russische staat en de Russisch-orthodoxe Kerk. 
 • Op het schiereiland de Krim, weergaloos door  zijn unieke klimaat en de prachtige natuurlijke diversiteit, kruisen zich de paden van vele oude en moderne beschavingen.De paleizen van het verleden zijn bewaard gebleven in hun oude pracht. 
   
  Aan de Krim zijn de grote namen van de Russische literatuur verbonden zoals Alexander Puschkin, Lev Tolstoj, Anton Tsjechov. Natuurlijk bezoeken wij  ook Jalta, waar na de Tweede Wereldoorlog de conferentie plaatsvond tussen Stalin, Roosevelt en Churchill over Duitsland.
  De havenstad Sevastopol is een van de zeldzame moderne steden, waar de unieke sfeer van de trots van het Russische volk voor zijn verleden nog te voelen is. En dit alles  in een inspirerend aroma van de zeelucht en de bergen.

 

 

 

Reis  ‘Het goud van de Russische ziel’ (12 dagen)

 

Het centrale deel van Rusland rond Moskou vormt vanaf de 13 eeuw de schatkamer van de Russische cultuur en wordt  de encyclopedie  van de Russische architectuur en volkskunst genoemd.

 • Wij beginnen onze reis in Moskou, de hoofdstad van Rusland, waar meer dan 10 miljoen mensen wonen. Gedurende honderden jaren werd Moskou beschouwd als het centrum van de nationale cultuur.Onvergelijkbare schoonheid van de oude kathedralen in het Kremlin, oude beroemde kloosters en begraafplaatsen kunnen wij zeker niet missen.  Net zoals de verzamelingen van de oude en moderne Russische kunst.
 • Op de dag van de Russische literatuur bezoeken wij het huis van Leo Tolstoj, en ook het prachtige landgoed van de componist Pjotr Tsjaikovskij te Klin staat op ons programma.
 • Na de volle dagen in Moskou gaan wij met de bus de Russische provincie in .Daar in de schil­derachtige natuur liggen de oude steden en dorpen, de geliefde oorden van de Russische schilders. De route werd algemeen bekend als de “Gouden Ring van Rusland ”. Verbonden door wegen, vormen zij een symboli­sche cirkel, waarin elke stad schittert met zijn eigen bezienswaardigheden.

Deze reis kunnen we het beste vergelijken met een grandioze cruise op de rivier van de tijd.

 

 

 

Reis  ‘De kunstweek in St.Petersburg ‘ (20.10 t/m 26.10.13)

 

Sint- Petersburgde hoofdstad van het Russische Rijk, de belichaming van de trots en roem van de Russische staat, gesticht in 1703 door Peter de Grote. Een harmonieus geheel van water en prachtige gebouwen!

 De kunstschatten van St.Petersburg ontstonden eerst dankzij de creatieve en educatieve activiteiten van de Russische heersers.

 1764, toen Catharina II de collectie van 225 doeken van bekende Europese meesters aankocht, word beschouwd als het begin van de Hermitage - een van de geweldigste musea ter wereld. Nu bezit de Hermitage bijna drie miljoen stukken.

In 1895 werd het Michajlovskijpaleis door het rijk aangekocht om er het eerste rijksmuseum voor Nationale kunst in onder te brengen. De basis van de collectie bestaat uit schilderijen, die aan leden van de keizerlijke familie en de Academie van Schone kunsten behoorden. Zo ontstond het Russische museum van Alexander III, momenteel de grootste tentoonstelling ter wereld van Russische kunst met 400,000 museumstukken.

In Tsarskoje selo (dorp van de tsaar) ontplooide zich het talent, en de voorkeur voor elegantie, van de Russische tsarina’s Elizabeth en Catharina II, die zich manifesteerde, niet alleen in de prachtige paleisinrichting, maar ook de romantische tuinen….

En Erarta - het grootste particuliere museum van de moderne kunst in Rusland - bevindt zich ook hier.

 Het kan haast niet anders: wie één keer St.Petersburg bezocht heeft, wil terug komen en zich iets meer verdiepen in deze omvangrijke kunstrijkdom. Dat is waarom ik u voor een kunstweek in St.Petersburg heel graag wil uitnodigen. Het tijdstip dat ik daartoe koos zal er niet alleen voor zorgen dat het er relatief rustig is maar ook omdat het wereldberoemde Mariinskij Ballet- en Opera gezelschapterug zal zijn in haar thuis- stad.